Opis

Od drevnih vremena ova biljka je korišćena u tradicionalnoj medicini, ishrani, za pripremu čajeva, ali i kao sirovina za tekstil.. Poznato je da ona sadrži izuzetno velike količine gvožđa. Bogatstvo ovim mineralom čini je najboljim prirodnim lekom protiv anemije, smanjuje sklonost ka krvarenju, ublažava preobilna krvarenja i prečišćava krv. Izuzetno korisna protiv svih vrsta alergija, čak i alergije na ambroziju.

Pored gvožđa ostali minerali koje kopriva sadrži su: kalcijum, magnezijum, fosfor i silicijum. Zapravo, kopriva je pravi multivitaminski kompleks. Najbogatija je vitaminom C, ali  sadrži u značajnoj meri i vitamin A, B2, B5 i K. U izuzetan sastav koprive ulaze i tanini, karoten, lecitin i brojne aminokiseline, belančevine i ugljeni hidrati što je čini lekom za mnoge bolesti.

Poseduje antibakerijska, antivirusna, protivupalna, diuretička svojstva, smanjuje bol i zaustavlja krvarenje. Ubrzavanjem izlučivanja tečnosti iz organizma utiče i na regulaciju krvnog pritiska. Stimuliše rad jetre i pankreasa, pomaže kod oralnih infekcija, kao i kod oboljenja kao što su ekcem, akne i prekomerno opadanje kose. Kopriva doprinosi regulaciji nivoa šećera u krvi, pomaže kod nesanice i nervoze. Pored toga, ima i visok sadržaj antioksidanasa i polifenola. Antioksidansi pomažu našem organizmu da se odbrani od slobodnih radikala koji izazivaju starenje, neke vrste raka, bolesti srca, dijabetes i druge bolesti.

Tinktura od koprive može da pomogne telu i nadbubrežnim žlezdama da se oporave od umora, posle duže bolesti ili svakodnevnog stresa. Takođe, kopriva obezbeđuje dodatne hranjive materije tokom trudnoće i dojenja.

Naročito u periodu posle zime, kada se javlja prolećna iscrpljenost i zamor, kopriva je odlična za oporavak celokupnog organizma. Medjutim, ukoliko koristite sredstva za razredjivanje krvi, lekove za snižavanje krvnog pritiska ili lekove za dijabetes, pre konzumacije bilo kakvog napitka sa koprivom, konsultujte se sa lekarom.

Dodatne informacije

Težina 0,1 kg

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Tinktura od koprive 100ml“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Tinktura od koprive 100ml

Poznato je da kopriva sadrži izuzetno velike količine gvožđa.

Pored gvožđa ostali minerali koje kopriva sadrži su: kalcijum, magnezijum, fosfor i silicijum. Zapravo, kopriva je pravi multivitaminski kompleks. Najbogatija je vitaminom C, ali  sadrži u značajnoj meri i vitamin A, B2, B5 i K. U izuzetan sastav koprive ulaze i tanini, karoten, lecitin i brojne aminokiseline, belančevine i ugljeni hidrati.

Način upotrebe: 3 puta u toku dana po 30 kapi, razmućeno u čaši vode

1.200 рсд

+ troškovi poštarine